Brug for at komme sikkert i form både fysisk og mentalt - med en holistisk tilgang til træning og velvære?

Også selvom du ikke har træningserfaring eller har skavanker?

Primary Blog/Meditation/Hvordan kommer jeg i gang med at meditere i dag?

Hvordan kommer jeg i gang med at meditere i dag?

Thursday, December 07, 2023

Hvordan kommer jeg i gang med at meditere i dag?

3 GODE RÅD TIL AT BEGYNDE AT MEDITERE

Skab positiv og varig forandring i dit liv - kom i gang med at meditere allerede i dag.

En bombe af uro

Det tog mig 12 år fra jeg ønskede at have en daglig meditationspraksis, til jeg rent faktisk havde en. Og 4 år mere før den føltes som andet end en sur pligt. Jeg kan guide dig til at komme meget længere på kortere tid end mig. Og er du vedholdende, vil du gennem dynamisk meditation kunne skabe større positiv forandring, end du tror, er muligt.


Tillad tankemylderet og kom over på den anden side

“For helvede! Hvor lang tid har jeg siddet her?!”

Jeg råbte højt. Og vredt. Hele kroppen var et fysisk manifest af utålmodighed. Tankerne fløj rundt, som tilfældigt, fuldstændig ude af kontrol.

Jeg tænkte på dagens opgaver. Kolleger. På det stykke, jeg var i gang med. Så på indkøbslisten. På hvad jeg ville se i fjernsynet i aften. Jeg fik trang til at tjekke mails, sociale medier, nyheder. Og drikke spandevis af kaffe!

Hvor lang tid var der egentlig gået?

Jeg åbnede øjnene og kiggede på uret… kun lidt under 3 minutter… det er f*cking løgn!!!

Da jeg i 2014 besluttede mig for at meditere dagligt, var hver enkelt sekund på yogapuden, på stolen, på gulvet, i sofaen, i bilen - eller hvor jeg nu ellers fik sat tid af til at meditere - en kamp. Tiden gik uendelig langsomt, og jeg kunne slet ikke koncentrere mig.

Heldigvis er jeg en stædig rad. Og jeg er dårlig til at gøre noget halvt. Jeg satte mig derfor for at læse om bøger meditation, fandt en lærer, prøvede forskellige systemer og fandt materiale - både visuelt og med ord - online, som kunne forbedre min praksis.

Nu, mere end 9 år senere, mediterer jeg dagligt. 15-30 minutter. Nogle gange længere. Og gerne tidligt om morgenen. Og jeg kan kun understrege for lidt, hvor meget tålmodigheden, stædigheden og vedholdenheden har betalt sig!

Hvorfor overhovedet meditere?

For langt de fleste menneskers vedkommende virker det lidt mærkeligt at skulle begynde på at meditere.

”Hvad skal det gøre godt for?”
”Det er nok ikke noget for mig?”
”Jeg har prøvet det engang, men det havde jeg slet ikke tålmodighed til!”

Kan du kende dig selv i ovenstående?

Sådan har de fleste det faktisk. Har du det ikke sådan, så er du blandt de få.
Tankemylder, uro i kroppen, ’popcorn-hjerne’ og en grundlæggende følelse af frustration og utålmodighed kan være det, der fylder mest, når vi sætter os ned og lukker øjnene.

Men hvad nu hvis du kunne lære at kontrollere dine tanker, ikke lade dig styre af omstændigheder, humørsvingninger og dine følelser?

Hvad nu hvis du kunne ændre dit MINDSET, hvis du kunne få dine tanker, følelser og handlinger til at pege i samme retning?

Hvis du kunne stoppe med at lade dig definere af fortidens minder og i stedet lade dig definere af fremtidens vision?

Hvis du kunne stoppe med at være en, der lader sig styre og i stedet selv tage styring og skabe det liv, du ønsker og drømmer om?

Det er præcis det, du kan, hvis du kommer i gang med og bliver ved med at meditere.

Det er ikke nemt, men det er simpelt. Og det kræver ikke nogen forudsætninger. Faktisk kan det være en fordel at have svært ved det. For når man så overkommer udfordringerne og problemerne, er gevinsten endnu større.

Jeg vil gerne hjælpe dig til at skabe den forandring, du ønsker at skabe, i dit liv.

HER ER 3 GODE RÅD OM MEDITATION

  • ​Fokus: Find ét system og følg det og kun det over en længere periode
  • Sæt barren lavt: Byg din meditationspraksis langsomt op, tag det skridt for skridt
  • Start hvor du erLyt til kroppen. Glem gerne alt om skrædder- og lotusstilling 

1. FIND ET SYSTEM OG FØLG DET
Der er mange forskellige meditationer og meditationsretninger. Og det kan godt virke lidt tilfældigt eller måske nærmest ligegyldigt og sidde der med lukkede øjne og ‘bare trække vejret’ uden en idé om hvorfor. Og uden en konkret plan for, hvad meditationen skal hjælpe dig med og hvordan.

Der er ingen tvivl om, at det er en god øvelse at fokusere på vejrtrækningen og på kroppen og på den måde træde ind i nuet, men der skal gerne kunne lægges på, og din meditationsrutine skal helst arbejde sammen med det, du ønsker og gerne vil opnå.

Ellers bliver det svært at se meningen med det på sigt, og selv om det føles rart, vælger du det hurtigt fra, fordi det ikke føles, som om det fører dig henimod noget konkret.

Derfor bruger jeg selv dynamisk meditation, og det er også det, jeg underviser i. Det bliver din personlige VISION og det, du ønsker, der er fokus på, når du mediterer.

2. BYG DET LANGSOMT OP
Når du følger et system og bliver guidet i dine meditationer, så er du på rette vej. Men du kan ikke springe vejen derhen over. Det ville svare til kun at se slutningen af en film. Det ville ikke give mening.

Du kan ikke komme udenom dig selv og det, du slås med. Er du, som jeg var, utålmodig, så er det der, du skal gå hen. Ind igennem utålmodigheden. Der er ingen vej udenom. Men bliver du ved, skal du nok komme igennem.

En meditationsrutine skal bygges op trin for trin. Og så længe du finder ind i en rutine, er hastigheden i forhold til fremgang faktisk mindre vigtig. Jo højere frekvens, jo nemmere er det at bygge på efterhånden.

Vedholdenhed og tålmodighed er nøglen, når du har et system og en konkret retning.

3. LYT TIL KROPPEN
Det er IKKE vigtigt at sidde i lotusstilling, når man mediterer. Ej heller i skrædderstilling. Det vigtigste er, at du har en ret ryg og kan trække vejret så ubesværet som muligt. Man kan sagtens meditere på en stol, så længe fødderne er plantet på jorden.


Jeg startede selv med at tro, at jeg skulle sidde i fuld lotus, når jeg mediterede. Med det resultat, at jeg mest af alt fik ondt i ryg, hofter og knæ, når jeg mediterede. Spring dette over. Sid på en måde, der er til at holde ud!

Byg det op langsomt. Hvis du ikke lytter til kroppen, handler alt om, hvordan du sidder, og så gør det måske mest af alt ondt. Så lyt til kroppen og find en måde at sidde på, som du kan holde ud, så dit fokus er meditationstræningen og ikke rygsmerter eller lignende.


Start med at meditere allerede i dag - ja, hvorfor ikke lige nu?

Jeg er praktisk anlagt. Hvis nogle fortæller mig, at et system virker, så vil jeg gerne i gang med at prøve det med det samme. Du skal gerne bruge denne blog som startskuddet til at tage action og komme i gang med at meditere allerede i dag - ja, gerne allerede nu. 

Er du på vej ud ad døren nu eller er på anden måde forhindret, så sæt en fast tid i kalenderen. Og brug nedenstående meditation. Det tager kun 15 minutter. Så er du i gang. Og det kan være noget af det vigtigste, du nogensinde har gjort i dit liv.

Hej, jeg er Søren Vejby

Stifter af Reborn Academy

Jeg er uddannet yogalærer fra Yogamudra og personlig træner fra AtWork.

Jeg har mere end 30 års erfaring med træning og yoga og har mediteret dagligt siden 2014.

Jeg har skabt REBORN ACADEMY for at dele ud af min egen praksis og hjælpe klienter til at skabe den forandring, de ønsker, i deres liv.

Logo u  baggrund png

 info@rebornacademy.dk

 26 88 92 95

 REBORN ACADEMY
Ingemannsvej 3A
1964 Frederiksberg C.

© REBORN ACADEMY - Alle rettigheder forbeholdes

Denne side er ikke en del af META's webside eller META Inc. Siden er heller ikke repræsenteret af META på nogen måde. META er et varemærke af META, Inc.